• ECOhûs Fryslân lid Circulair Friesland

  23-03-2023

  Lees meer
 • Publicatie in het Technogramm MACO

  21-04-2022

  Lees meer
Meer nieuws

Het ECOhûs

Het Ecohûs is anders. Ontwerpen en bouwen met andere uitgangspunten maakt het Ecohûs uniek, of juist heel gewoon. Een Ecohûs wordt ontworpen met als doelstelling een gezond binnenklimaat, een maximale restwaarde van de materialen, zeer lage energiekosten en een zo’n laag mogelijke milieubelasting. Het bouwsysteem kent geen beperkingen in ontwerpvrijheid waardoor een Ecohûs overal toepasbaar is. De onderstaande vier kernbegrippen vormen de basis van het Ecohûs.

 • Digitaal bouwen; Voordat wij beginnen met bouwen wordt elk ECOhûs tot in het kleinste detail in 3D uitgewerkt. Om efficiënt en snel te werken is het belangrijk om zoveel mogelijk keuzes vooraf aan de de bouw te maken. Dit bevordert de bouwsnelheid aanzienlijk. Wij kunnen afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp, woningen opleveren tussen 8 en 14 weken.

 

 • Samenwerken; Intensief transparant samenwerken is de sleutel tot succes. Vanaf het ontwerp bent u nauw betrokken bij alle keuzes die gemaakt moeten worden. Wij denken mee in het installatieconcept, inrichting, lichtplan, keuken etc. Wij hebben vaste partners waarmee wij samenwerken en alle benodigde kennis in huis om u te helpen bij alles keuzes die gemaakt moeten worden. Daarbij bent u altijd vrij om zelf onderaannemers mee te laten werken.

 

 • Gezondheid; Veelal wordt gezondheid in de bouw buiten beschouwing gelaten. Wij vinden dat een gezond binnenklimaat de basis moet zijn van elk ontwerp. Alle bouwmaterialen die wij gebruiken zijn zo geselecteerd dat ze hierop aansluiten. Een energiezuinige goed geïsoleerde woning zorgt voor een lage energierekening, maar niet per definitie voor een gezonde luchtkwaliteit. De bouwmaterialen die wij gebruiken zijn nagenoeg oplosmiddelenvrij en dampopen. Hierdoor kan de schil van het gebouw goed ademen. De ademende schil in combinatie met een doordacht installatieconcept zorgt voor een gezond binnenklimaat.

 

 • Circulariteit; Het modewoord in de bouw en andere industrieën is op dit moment circulariteit. Alles is circulair in de breedste zin van het woord. Je leest en ziet het overal. Wij zijn van mening dat elk bouwmateriaal op de weegschaal gelegd moet worden, om de circulariteit van het product vast te leggen. Voor ons is het belangrijk dat de bouwproducten waar mogelijk composteerbaar, hernieuwbaar (boom), recyclebaar met behoud van kwaliteit evenals demontabel is, zodat een gebouw een waardedepot wordt van materialen voor de toekomst.

 

 • Energiezuinig; Het ECOhûs levert de energie op die werkelijk ook wordt gebruikt. Voorafgaand aan de bouw willen wij goed inzicht hebben in het energiegebruik om zo vast te leggen welke energie het ECOhûs minimaal moet opwekken om Nul Op de Meter te zijn. Salderen lijkt te verdwijnen waardoor het teveel aan opgewekte energie niet word gewaardeerd.

Nieuws

 • ECOhûs Fryslân lid Circulair Friesland

  23-03-2023

  Lees meer
 • Publicatie in het Technogramm MACO

  21-04-2022

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

ECOhûs Fryslân
Hayumerleane 3
8747 NX Wons

+31 6 42119942

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.