• ECOhûs Fryslân lid Circulair Friesland

  23-03-2023

  Lees meer
 • Publicatie in het Technogramm MACO

  21-04-2022

  Lees meer
Meer nieuws

ECOhûs Fryslân lid Circulair Friesland

Onlangs is ECOhûs Fryslân  lid geworden van de vereniging Circulair Friesland.

‘’ECOhûs Fryslân bouwt ecologische, energiezuinige, dampopen prefab woningen met een maximale ontwerpvrijheid. Concreet betekent dit een vast bouwsysteem met oneindige mogelijkheden.

Wij zijn lid geworden van Circulair Friesland omdat wij graag kennis delen en ons laten inspireren door collega's. Wij zoeken samenwerkingspartners om onze visie op bouwen verder te versterken en willen de vindbaarheid van ons bedrijf vergroten.

Wij ontwerpen en bouwen met als doel gebouwen te creëren met waarde voor de toekomst en een gezond leefklimaat voor iedereen. Onze woningen zijn een magazijn met grondstoffen voor de volgende generatie.

Het ECOhûs is uniek, of juist heel gewoon. Een ECOhûs wordt ontworpen met als doelstelling een gezond binnenklimaat, een maximale restwaarde van materialen, zeer lage energiekosten en een zo’n laag mogelijke milieubelasting. Binnen ons bedrijf werken vakmensen die eigenaar zijn van het ECOhûs concept. Iedereen is gelijkwaardig en wordt betrokken bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf en het concept. ECOhûs Fryslân bouwt samen met de onderaannemers en de opdrachtgever aan een circulaire toekomst.

Voor ECOHûs Fryslân staat de toekomst centraal. Wat laten wij na aan de volgende generatie? De bouwsector is één van de grootste maakindustrieën en produceert daarmee ook heel veel afval. Voor ons niet meer dan logisch dat wij onze verantwoordelijkheid hierin nemen.

Het gehele ontwerp, productie en bouwproces wordt aangestuurd vanuit een 3D omgeving. Bouwen vindt plaats in een geconditioneerde werkplaats en op de bouwplaats wordt het bouwpakket geassembleerd. Eerst virtueel engineeren, optimaliseren en dan pas bouwen. Het traditionele bouwproces kan en moet anders ingericht worden om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren.

Samen met elkaar moeten wij de verantwoordelijkheid nemen, dit betekent voor ons bedrijf van een traditioneel, milieubelastend en grondstoffen-verslindende industrie naar een toekomstbestendige manier van bouwen waarbij circulariteit de basis vormt en een gezond binnenklimaat voorop staat.’’

 

Gepubliceerde artikel Circulair Friesland: https://www.linkedin.com/posts/circulairfriesland_circulaireeconomie-activity-7044216142864773123-Joxi?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Nieuws

 • ECOhûs Fryslân lid Circulair Friesland

  23-03-2023

  Lees meer
 • Publicatie in het Technogramm MACO

  21-04-2022

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

ECOhûs Fryslân
Hayumerleane 3
8747 NX Wons

+31 6 42119942

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.